Christophe Brams

kinepraktijk Meise christophe brams

Christophe Brams behaalde in 2007 zijn diploma van “Master in de kinesitherapie” met als specialisatie muskuloskeletale revalidatie.

Als beginnende kinesitherapeut heeft hij reeds ervaring opgedaan in de MS kliniek te Melsbroek alsook bij RSCA. Gedurende 5 jaar maakte hij deel uit van de medische staf bij RSCA waar hij de begeleiding en revalidatie voor zijn rekening nam. In 2013 startte Christophe zijn eigen praktijk te Meise waar hij individuele behandelingen en manuele therapie combineerde met rugschool, aquatherapie, cardiale en AH revalidatie, en oefentherapie zowel post trauma als preventief bij de recreatieve sporter.
.
Een persoonlijk en op maat gemaakt behandelingsschema waar de patiënt centraal staat, draagt hij hoog in het vaandel. Hij neemt ook regionaal de medische ondersteuning en revalidatie van enkele sportclubs voor zich o.a. KFC Meise, Fc Beigem, …
 
 

Niels Cloet

Niels Cloet (10/08/1990), studeerde in 2013 af aan de Vrije Universiteit Brussel in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Als afstudeerrichting opteerde hij voor een master in sportkinesitherapie.

Na zijn studies is hij meteen gestart met werken waardoor hij reeds twee jaar praktijkervaring heeft. Sinds deze zomer heeft Niels gekozen om zijn carrière verder uit te bouwen bij Kinepraktijk Meise. Daarnaast werkt hij halftijds in rusthuis Heilig Hart te Grimbergen.

Binnen de kinesitherapie liggen Niels’ interesses niet enkel op sportgebied maar ook in de manuele therapie, cardiale revalidatie, rugschool en musculoskeletale revalidatie. Daarom heeft hij gekozen om nog een beroepsopleiding (twee jaar) manuele therapie aan de Vlaamse Werkgroep Manuele Therapie te volgen die hij net heeft afgerond. Verder heeft hij reeds verschillende congressen ivm fasciatherapie, liespijn, heup- en schouderproblematiek,…gevolgd om zijn kennis uit te breiden.

Stijn De Coninck

kinepraktijk Meise Stijn De Coninck

Stijn De Coninck behaalde in 2020 zijn diploma revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Vrije Universiteit van Brussel. Momenteel breidt hij zijn kennis verder uit met een postgraduaat manuele therapie aan de VUB.

Sijn is verder ook actief bij KFC Eppegem waar hij de medische opvolging van de 1ste ploeg voor zijn rekening neemt.

Sofie Laporte

kinepraktijk Meise Sofie laporte

Sofie Laporte studeerde in 2011 af als Master in de Lichamelijke Opvoeding –en Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens deze studie kwam ze in aanraking met osteopathie, waardoor haar interesse in deze discipline getriggerd werd. Ze besloot dan ook Osteopathie bij te studeren en in 2015 studeerde ze af aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent.

Sindsdien is ze werkzaam in een praktijk in Nederland en Antwerpen. Vanaf augustus 2020 kan je bij Sofie ook terecht voor een osteopatische behandeling in de kiné praktijk in Meise.

Om haar patiënten optimaal te kunnen helpen volgt ze regelmatig postgraduate opleidingen en cursussen. Zo blijft ze op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen en technieken binnen de osteopathie. Ze behandelt mensen met allerlei soorten klachten en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in het behandelen van baby’s, kinderen en zwangere vrouwen.

Link naar de website van Sofie Laporte: http://osteolaporte.be/