Christophe Brams

kinepraktijk Meise christophe brams

Christophe Brams behaalde in 2007 zijn diploma van “Master in de kinesitherapie” met als specialisatie muskuloskeletale revalidatie.

Als beginnende kinesitherapeut heeft hij reeds ervaring opgedaan in de MS kliniek te Melsbroek alsook bij RSCA. Gedurende 5 jaar maakte hij deel uit van de medische staf bij RSCA waar hij de begeleiding en revalidatie voor zijn rekening nam. In 2013 startte Christophe zijn eigen praktijk te Meise waar hij individuele behandelingen en manuele therapie combineerde met rugschool, aquatherapie, cardiale en AH revalidatie, en oefentherapie zowel post trauma als preventief bij de recreatieve sporter.
.
Een persoonlijk en op maat gemaakt behandelingsschema waar de patiënt centraal staat, draagt hij hoog in het vaandel. Sinds 2018 is hij verantwoordelijk voor de medische begeleiding en opvolging van de 1ste ploeg en de jeugd van SK Londerzeel.
 
 

Niels Cloet

Niels Cloet (10/08/1990), studeerde in 2013 af aan de Vrije Universiteit Brussel in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Als afstudeerrichting opteerde hij voor een master in sportkinesitherapie.

Na zijn studies is hij meteen gestart met werken waardoor hij reeds twee jaar praktijkervaring heeft. Sinds de zomer van 2015 heeft Niels gekozen om zijn carrière verder uit te bouwen bij Kinepraktijk Meise. Daarnaast werkt hij halftijds in rusthuis Heilig Hart te Grimbergen.

Binnen de kinesitherapie liggen Niels’ interesses niet enkel op sportgebied maar ook in de manuele therapie, cardiale revalidatie, rugschool en musculoskeletale revalidatie. Daarom heeft hij gekozen om nog een beroepsopleiding (twee jaar) manuele therapie aan de Vlaamse Werkgroep Manuele Therapie te volgen die hij net heeft afgerond. Verder heeft hij reeds verschillende congressen ivm fasciatherapie, liespijn, heup- en schouderproblematiek,…gevolgd om zijn kennis uit te breiden.

Caroline Vanhoutte

Vanhoutte Caroline

Caroline Vanhoutte behaalde haar diploma revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Vrije Universiteit van Brussel. Haar passie voor sport is aanwezig van jonge leeftijd, ze heeft op competitief niveau paardgereden en daarnaast doet ze aan crossfit en loopt. Sinds 2018 staat ze in voor de medische en fysieke opvolging van de A ploeg van KHOWM en in 2020 nam ze ook de A ploeg en de jeugd van SK Londerzeel erbij.

Ondertussen schoolt ze zich steeds bij, zo beheerst ze dry needling, blood flow restriction training,.. Ook inspanningstesten met lactaatmeting en trainingsprogramma’s opstellen neemt ze voor haar rekening. Door haar passie voor kinderen werkt ze naast de praktijk en de voetbal ook in het Universitair ziekenhuis te Brussel op de pediatrie afdelingen.

Maxime Vandewalle

Maxime Vandewalle

Maxime Vandewalle behaalde in 2022 zijn diploma revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Vrije Universiteit van Brussel. Omwille van zijn grote passie voor sport koos hij voor de afstudeerrichting sportkinesitherapie. Hij probeert steeds sport specifieke oefeningen te voorzien voor een optimale revalidatie en een zo kort mogelijk blessuretijd. Momenteel breidt hij zijn kennis uit door extra opleidingen en congressen te volgen. Binnenkort kan hij ook manuele therapie aan zijn imperium toevoegen.

Verder is hij sinds zijn kindertijd actief in het voetbal en speelt momenteel als speler bij KVC Terheide en kan je hem als kinesitherapeut bij SK Londerzeel terugvinden.

Sofie Laporte

kinepraktijk Meise Sofie laporte

Sofie Laporte studeerde in 2011 af als Master in de Lichamelijke Opvoeding –en Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens deze studie kwam ze in aanraking met osteopathie, waardoor haar interesse in deze discipline getriggerd werd. Ze besloot dan ook Osteopathie bij te studeren en in 2015 studeerde ze af aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent.

Sindsdien is ze werkzaam in een praktijk in Nederland en Antwerpen. Vanaf augustus 2020 kan je bij Sofie ook terecht voor een osteopatische behandeling in de kiné praktijk in Meise.

Om haar patiënten optimaal te kunnen helpen volgt ze regelmatig postgraduate opleidingen en cursussen. Zo blijft ze op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen en technieken binnen de osteopathie. Ze behandelt mensen met allerlei soorten klachten en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in het behandelen van baby’s, kinderen en zwangere vrouwen.

Link naar de website van Sofie Laporte: http://osteolaporte.be/